- Chalet Gruyere - http://old.chaletgruyere.be -

Zalmsnippers met Griekse yoghurt

[1]Benodigdheden: voor 4 pers
100 gram gerookte zalmreepjes
het sap van een 1/4 citroen
1 potje magere Griekse yoghurt (natuur)
1 eetlepel verse fijngehakte dille
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
50 gram verse Chinese kool
2 tomaten
peper uit de molen

Bereidingswijze:
Voorgesneden reepjes van gerookte zalm zijn gemakkelijk in de handel verkrijgbaar. Mocht je die echter niet vinden, koop dan vier kleine plakjes voorgesneden gerookte zalm en snij die zelf in dunne reepjes die je daarna nog eens in kleine stukjes verdeelt. Ook de Chinese kool vind je in de gekoelde versgoedafdeling koop ze voorgesneden en gewassen en bewaar wat je straks te veel hebt om later te gebruiken in een ander gerecht. Hak 50 gram Chinese kool helemaal fijn voor dit gerecht. Doe de zalmreepjes in een kom, voeg er het sap van de kwart citroen aan toe en de dille en de fijngehakt Chinese kool Meng goed door elkaar. Ontvel en ontpit de tomaat en hak ze In kleine stukjes. Bestrijk de bodem van de dessertbordjes met enkele eetlepels Griekse yoghurt tot je een glad bedje krijgt. Maal er wat peper uit de molen over. Maak met behulp van een eetlepel eivormige hoopjes van de bereide zalmreepjes die je Uit het kommetje schept. Leg die mooi verdeeld en volgens jouw eigen fantasie over de yoghurt tot alle zalm opgebruikt is. Strooi de gehakte tomaten over elk bordje en werk af met de verse fijngehakte peterselie.
Groeten Christiaan