Zalmfluweelsoepje

Benodigdheden: voor 4 personen
250 gram verse zalmfilet
2 dl witte droge wijn
½ l visbouillon
1 appel
1 ui
1 koffielepel zachte kerriepoeder
30 gram bloem.
¼ l room
2 eierdooiers
¼ bosje kervel
150 gram bakboter

Bereidingswijze:
Verwijder de zalmgraatjes en snij de zalm in blokjes van 1,5 cm. Verwarm wat boter in een pan en voeg er de zalmblokjes. I dl witte wijn en 2 dl visbouillon bij. breng dit mengsel tot aan het kookpunt (niet laten doorkoken, enkel pocheren). Kruid met een beetje zout en laat de blokjes rusten in deze jus. Schil de appel, snij het klokhuis weg en snipper fijn. Snipper ook de ui fijn en stoof op een zacht vuurtje in een nootje boter. Voeg er daarna de versnipperde appel bij. Let er op dat die niet bruin wordt. Bestrooi met een halve koffielepel kerriepoeder. Meng de bloem eronder en laat wat drogen op het vuur. Voeg er al roerend de rest van de wijn en de visbouillon bij en kook op een matig vuurtje. Laat nog een kwartier doorkoken en controleer regelmatig de smaak. Mix de soep fijn en zeef ze. Meng de room met de eierdooiers en doe deze “liaison” bij de soep . Warm de zalmblokjes even op en schik 3/4 ervan in diepe borden. Doe de zalmbouillon bij de soep. Werk af met enkele plukjes kervel.
Groeten Christiaan

Gepost op maandag, 29 nov 2010
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter