Vlaamse rozemarijnaardappelen met spekreepjes

Benodigdheden: Voor 4 personen
1 1/2 kg vastkokende aardappelen
250 gram ontbijtspek in dunne reepjes
150 gram reuzel of boter
1 takje rozemarijn
1 eetlepel fijngesneden peterselie of kervel
zout en peper

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes, was deze aardappelplakjes in koud water, laat ze goed uitlekken en dep deze dan goed droog met wat keuken papier. Laat de reepjes spek in ruim kokend water ± 30 seconden koken. Spoel ze daarna onder koud water af en laat ook deze uitlekken. Laat de reuzel in een grote koekenpan smelten, voeg het spek en de aardappelplakjes toe en bestrooi ze met zout en peper. Voeg het takje rozemarijn toe en bak de aardappelplakjes op hoog vuur in ± 20 minuten lichtbruin. Dek dan de pan af en laat de aardappelen onder regelmatig omscheppen in ± 15 minuten gaar worden. Bestrooi met peterselie of kervel. En dien op.
Groeten Christiaan

Gepost op woensdag, 3 nov 2010
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter