Varkenshaasje met salie en speculoos

Benodigdheden: Voor 4 pers
750 gram varkenshaasje
1 dl kalfsfond
2 dl witte wijn
1 pak schorseneren
50 gram boter
10 blaadjes salie
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels verkruimelde speculoos
peper en zout

Bereidingswijze:
Bak het vlees ongeveer 25 minuten gaar in een pan met een klontje boter. Verwijder het vlees uit de pan en houd het warm. Blus de pan met de kalfsfond en de witte wijn. Voeg er de helft van de gesnipperde salie bij en laat de saus gedurende 5 minuten zachtjes koken. Zeef de saus, breng op smaak met zout, peper en de overgebleven gesnipperde salie. Bind de saus met een klontje boter. Bak de schorseneren krokant in boter en roer er de peterselie door. Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel het over de borden. Bestrooi met speculoos en lepel er een beetje saus op. Dien op met de schorseneren.
Groeten Christiaan

Gepost op donderdag, 12 jan 2012
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter