Varkenshaasje met graanmosterd

varkenshaasjeBenodigdheden: voor 4 personen
2 varkenshaasje (ongeveer 600 gram),
graanmosterd
2 dl vleesbouillon
2 dl room
boter
peper en zout

Bereidingswijze: 
Smeer het varkenshaasje in met wat graanmosterd en kruid het met peper en zout. Leg het vlees op een ovenplaat en giet er wat gesmolten boter over. Plaats het vlees ongeveer 25 minuten in een aan 250°C voorverwarmde oven. Haal de ovenschaal uit de oven en haal het vlees er uit. Zet de schaal dan op het vuur en giet er de 2 dl bouillon over (of 2 dl water). Roer goed en maak daarbij het aanbaksel wat los. Voeg er dan een eetlepel graanmosterd aan toe en roer goed. Tot slot giet je er nog de room bij. Blijf dan roeren tot de saus mooi gebonden is. Voeg er dan enkele  stukjes boter bij om de saus mooi glad te maken, en dien op. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Gepost op zaterdag, 20 dec 2008
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter