Varkenshaasje met bloemkooltaartje

Benodigdheden: voor 4 personen
600g Bloemkoolroosjes
600g Wilde rijst mix
600g varkenshaasje
1dl room
1/2dl melk
2 eieren
50gram geraspte gruyèrekaas
nootmuskaat
1 eetlepel graanmosterd
1/2dl witte wijn
25gram boter
1dl vleesbouillon
peper en zout

Bereidingswijze:
De bloemkoolroosjes beetgaar koken. De roosjes in een beboterde ovenschotel dicht bij elkaar schikken. De eieren, de kaas, de room en de melk met de mixer in een kom mengen, kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Dit mengsel over de bloemkool gieten. De ovenschotel in een voorverwarmde oven op 150° zetten voor ongeveer 20 minuten. Intussen de Wilde Rijstmix bereiden volgens de instructies op de verpakking. En dan warm houden. De varkenshaasjes in een hete pan met de boter gaar bakken. Deglaceren met de witte wijn en deze laten inkoken. De vleesbouillon toevoegen en voor de helft laten inkoken. Een klontje boter en de graantmosterd onderroeren.

Om te serveren: een portie bloemkooltaart lossteken, het varkenshaasje in mootjes snijden en alles op het bord schikken. Oversausen en serveren met de Wilde Rijstmix.
Groeten Christiaan

Gepost op woensdag, 27 jan 2010
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter