Varkensgebraad met spruitjes en spek in mosterdsaus

Benodigdheden: Voor 4 pers
1 kg varkensgebraad
100 gam spek
1 kg spruitjes
2 grote uien
100 gram boter
1 eetlepel aardappelbloem
2 eetlepels graanmosterd
nootmuskaat
zout en peper

bereidingswijze:
Verwarm de oven op 230°C. Neem een pot waar het gebraad In past en laat de helft van de boter smelten tot ze een hazelnoot kleur krijgt Bak het gebraad langs alle kanten mooi bruin, voeg twee grof gesneden uien toe en twee eetlepels water. Kruid het geheel met peper en zout, Plaats de afgesloten pot gedurende 1 uur en 20 minuten in de oven en overgiet het vlees met jus. Haal daarna de pot uit de oven en voeg er de graanmosterd samen met wat water en wat bindmiddel aan toe. Maak de spruitjes schoon, snij hun voeten af en verwijder eerste krans van blaadjes. Dat zijn de donkerste buitenste blaadjes. Zet een grote pot met gezouten water, op en breng de spruitjes aan de kook. Schep de gegaarde spruiten in een kom met water en ijs. Smelt in een pot de rest van de boter en bak het fijn gesneden spek. Leg de spruiten in de boter en zorg ervoor dat alle spruiten bedekt zijn met boter. Laat ze langzaam warm worden en kruid ze met zout, peper en nootmuskaat.Serveer het gebraad en de spruitjes met gekookte aardappelen.
Groeten Christiaan

Gepost op donderdag, 5 apr 2012
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter