Mosterdsoep met Appenzeller en gerookte zalm

Benodigdheden: Voor 4 pers
2 eetlepels boter
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels grove mosterd
1 dl melk
5 dl kippenbouillon
200 gram Appenzeller geraspt
zout en peper

Afwerking:
90 gram gerookte zalm, in blokjes
2 lente- of bosuitjes, fijngesneden

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de maïzena toe en roer goed. Voeg er dan de mosterd bij en roer goed. Voeg al roerend de melk toe. Laat de saus gedurende 2 minuten indikken. Zet apart. Breng de bouillon aan de kook. Smelt hierin beetje bij beetje de Appenzeller. Giet de bouillon over het mosterd mengsel. Verwarm dit kort en zet het vuur uit. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Breng verder op smaak met peper, eventueel wat zout. Verdeel de soep over de borden of glaasjes, en werk af met de blokjes zalm en de fijngesneden uitjes.
Groeten Christiaan

Tip:
Wees zuinig met zout, de kaas en de gerookte zalm bevatten genoeg zout.

Gepost op dinsdag, 31 jul 2012
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter