Koude asperges met warme citrussaus

Koude asperges met warme citrussausBenodigdheden: Voor 4 pers
1 kg witte asperges
10 gram boter
1/2 theelepel suiker
zout

Voor de saus:
100 gram boter
2 eidooiers
3 eetlepels citroensap
1 dl sap van bloedsinaasappels
de geraspte schil van 1/2 sinaasappel
enkele takjes kervel
zout, versgemalen peper en cayennepeper

Bereidingswijze:
Kook de asperges in ruim water met het zout, suiker en de boter beetgaar en laat ze daarna helemaal afkoelen. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Doe de wijn, het sinaasappelsap en het citroensap met de sinaasappelrasp in een pan en laat dit tot ± 1/3 inkoken. Doe een laagje water in een pan en breng dit aan de kook. Klop de eidooiers met de kruiden in een kom op tot deze romig is en doe dit in het kokende water. Voeg de ingekookte saus hierbij en roer er daarna beetje bij beetje de gesmolten boter door. De saus mag nu zeker niet meer koken. de koude asperges en serveer met de warme saus.
Groeten Christiaan

Gepost op maandag, 17 jun 2013
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter