Kip met polentaballetjes

Benodigdheden: Voor 4 pers
1 kg kipfilet in blokjes gesneden
1 liter kippenbouillon
400 mi koksroom
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui
2 wortels, grof gesneden
2 stengels bleekselderij, grof gesneden
200 gram bloem
100 gram polenta
1 eetlepel suiker
2 koffielepels bakpoeder
1 laurierblaadje
2 eetlepels platte peterselie
zout en peper uit de molen

Beredingswijze:
Doe de bloem in een diep bord en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kipblokjes erdoorheen en zet apart. Verhit de olijfolie in een ruime koeken- of hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de blokjes kip 2 minuten, aan elke kant, doe ze over op een schaal en zet apart. Doe de uiensnippers, wortel, bleekselderij en het laurierblad in de pan, Breng op smaak met mul en peper en verwarm 2 minuten, Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook, Zet het vuur dan laag, leg de kipeblokjes erin en laat 15 min. zachtjes sudderen. Vermeng voor de polentaballetjes in een ruime kom de bloem met het bakpoeder, de polenta, suiker en zout. Voeg de room toe en roer alles tot een glad mengsel. Verwijder het laurierblad uit het kipmengsel. Schep met een theelepel steeds een hoopje polenta op de hete kip, pas op dat de balletjes niet direct in het vocht plonsen. Stoof het geheel zo 10 minuten, zonder deksel op de pan. Serveer in kommen en garneer met peterselie.
Groeten Christiaan

Gepost op vrijdag, 4 nov 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter