Huisgemakte peperroomsaus met steak

Benodigdheden: Voor 4 personen

Voor 2,5 dl saus
2 dl rundsbouillon
2 uien
50 gram boter
1 dl room
groene peper naar smaak

Voor 4 personen
800 gram steak
50 gram boter
zout

Bereidingswijze:
Smelt de boter en hak ondertussen de uien zeer fijn. Stoof ze in de boter tot ze gaar zijn. Voeg de bouillon roe en laar gedurende 4 minuten op een zacht vuur pruttelen. Giet de bereiding door een puntzeef, voeg de room en de peper roe. Laat het mengsel op een zacht vuur goed heer worden. Breng her vlees op smaak met zout. Bak het in de hete boter. Snij her vlees in plakjes en schik her op voorverwarmde borden. Giet het sap van het vlees op de snijplank in de saus, roer goed om en dien op.
Groeten Christiaan

Gepost op vrijdag, 26 nov 2010
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter