Gratin van rog

Benodigdheden: Voor 4 pers
1 roggevleugel
8 oesterschelpen
300 cl water
300 cl melk
2 champignons
2 eetlepels gestoofde spinazie
2 eetlepels opgeklopte room
2 eierdooiers
60 gram boter
olijfolie
citroensap
peper en zout

Bereidingswijze:
Snij de champignons fijn. Kook de roggevleugel gaar in het water en de melk. Fileer de rog. Bak de champignons kort in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Klop de eierdooiers op met 2 eetlepels water en voeg er de boter, de opgeklopte room en enkele druppels citroensap aan toe. Was de oesterschelpen en dep ze droog. Snij het vlees van de rog in 8 porties en verdeel ze over de schelpen. Lepel er de gebakken champignon en de spinazie op. Giet er de saus voorzichtig over en gratineer de schelpen tot ze mooi bruin kleuren.
Groeten Christiaan

Gepost op maandag, 8 aug 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter