- Chalet Gruyere - http://old.chaletgruyere.be -

Gepocheerde pladijs met wortelstoemp

[1]Benodigdheden: Voor 4 pers
2 pladijzen
8 miniwortels
4 grote wortels
4 grote aardappelen
4 sneetjes ham 400 gram boter
verse wilde kruiden
olijfolie
citroensap
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de kop van de pladijs. Snijd de middengraat door en verdeel in mooie moten. Je kan ook aan je
vishandelaar vragen om de vis te fileren. Smelt de boter. Kruid de moten met peper en zout en pocheer
ze in de boter gedurende ongeveer 6 à 8 minuten op 75°C. Was en schil de aardappelen en de grote
wortelen. Snijd ze daarna in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Stamp tot een stoemp en werk
af met boter. Was de miniwortelen goed. Stoof ze aan in boter met wat peper en zout gedurende 3 à 4
minuten tot deze beetgaar zijn. Rol de sneetjes ham op tot cannelloni en werk af met wat olijfolie.
Plaats 2 toefjes stoemp op het bord en trek deze open met een lepel. Plaats de vis ertussen. Schik de
miniworteltjes en wat verse wilde kruiden op het bord. Leg een hamrolletje op de pladijs en werk af met een
lepel pocheerboter en een beetje citroensap.