- Chalet Gruyere - http://old.chaletgruyere.be -

Gekaramelliseerde chocoladepudding

[1]Benodigdheden: Voor 6 personen
250 ml melk
250 gram room
75 gram fijne suiker
1 vanillestokje
3 hele eieren en 2 eidooiers
3 eetlepels cacaopoeder
6 koffielepels rietsuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200°C. Breng de melk en de room aan de kook en doe er een in twee gesneden vanillestokje bij. Haal van het vuur en laat 15 minuten trekken. Schraap het vanillemerg uit het stokje en doe het bij de melk, voeg er ook de cacaopoeder bij en berg weer tot aan keet kookpunt. Klop de hele eieren samen met de suiker tot deze witschuimig zijn. Giet er onder flink roeren de kokendhete chocolademelk bij en zet de pan terug op het vuur, zeker blijven roeren en vooral niet meer laten koken. Plaats 6 vuurvaste kommetjes in een diepe ovenschaal gevuld met heet water tot deze voor de helft onder staan. Giet de crème door een puntzeef in de kommetjes en plaats deze gedurende 30 minuten in het midden van de oven. Haal deze uit en laat ze afkoelen op kamertemperatuur, plaat deze nadien nog zeker voor 4 uur in de koelkast. Strooi nu wat suiker op de crème en zet de kommetjes enkele minuten helemaal boven in de oven onder de hete gril tot de suiker mooi is gekaramelliseerd.
Groeten Christiaan