- Chalet Gruyere - http://old.chaletgruyere.be -

Fond van kip

[1]Benodigdheden.
500 gram kippenhalsjes of karkassen
100 gram groen van prei
100 gram selder
150 gram worteltjes
100 gram ajuin
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
2 liter water

Bereidingswijze:
Kuis de groenten en snijd fijn. Spoel het afval van de kip goed af, doe ze in een grote pan en voeg er 2 liter water bij.
 Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten goed doorkoken en schuim hierbij goed af. Voeg de groenten en de kruiden toe en laat terug koken.
 Draai het vuur laag en laat de fond zeker 3 uurtjes zachtjes trekken. Schuim regelmatig af. Giet de inhoud van de pan door een puntzeef en laat afkoelen.
Groeten Christiaan

Tip:
Alle fonds worden verkregen door inkoken. Om te voorkomen dat er iets mis gaat is het het beste pas zout toe te voegen bij de verwerking in een saus.