Broccolisalade met kalkoenspekjes

Benodigdheden: Voor 4 pers
600 gram broccoliroosjes
250 gram pasta penne
150 gram kalkoenbacon
150 gram kerstomaten
1 koffielepel gehakte peterselie
2 eetlepels pijnboompitten
peper en zout

Voor de vinaigrette:
2 eetlepels witte wijnazijn
1 mespunt gehakte knoflook
1 koffielepel mosterd
3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
Maak ten vinaigrette met de witte wijnazijn, de gehakte knoflook, de mosterd en de olijfolie en laat gedurende ongeveer 30 minuten rusten. Kook de pasta penne beetgaar. De broccoliroosjes koken en laten uitlekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. Snijd de kalkoenbacon in reepjes en bak deze knapperig met een beetje olijfolie in een pan. Meng de pasta, de broccoli, de pijnboompitten, de kalkoenbacon, de in kwartjes gesneden kerstomaten en de gehakte peterselie. Serveer met de vinaigrette.
Groeten Christiaan

Gepost op zaterdag, 13 aug 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter