Bonenslaatje

Benodigdheden: voor 4 personen:
400 gram boontjes zeer fijn
400 gram aardappelen
250 gram kerstomaten
150 gram spek
4 eieren gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 knoflookteentje
½ koffielepel mosterd
peper en zout

Bereidingswijze:
Stoof de boontjes of warm ze zachtjes op in kokend water. Kook de aardappelen en snijd ze middendoor. Kook de eieren en laat ze afkoelen. Bak het spek in een pan tot het knapperig is. Meng de boontjes met de halve aardappelen en de gehalveerde tomaten. Meng er de olijfolie, witte wijnazijn, geplette knoflook en mosterd bij, en breng op smaak met peper en zout. Nappeer de dressing over de groenten en aardappelen, meng heel voorzichtig en voeg de halve eieren, spek en kruiden toe.

Gepost op dinsdag, 16 aug 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter