Boeuf Bourguignon op traditionele wijze

Benodigdheden: Voor 4 pers
1 kg runderstoofvlees
250 gram kleine champignons
250 gram gepelde zilveruitjes
4 plakjes spek, in blokjes
1 prei
2 wortelen
2 stengels selder
1 ui
rode wijn
runderbouillon
peterselie
tijm
laurier
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken en marineer het een nachtje in rode wijn met de prei, wortel, selder, ui, tijm en laurier. Schep het vlees eruit en zeef de marinade. Dep het vlees goed droog. Bak het spek even aan in een beetje bakboter en voeg het vlees toe. Schroei aan alle kanten dicht. Bestrooi met bloem en laat nog even kleuren. Blus dan met half marinade en half runderbouillon tot alles onder staat. Laat dit nu ongeveer 2 uur garen. Voeg na 11/2 uur de champignons en zilveruitjes toe. Serveer met puree of gekookte aardappelen en werk af met gehakte peterselie.
Groeten Christiaan

Gepost op dinsdag, 30 aug 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter