Bloemkoolbavarois met gerookte zalm

Benodigdheden:Voor 4 pers
75 gram bloemkool
2 blaadjes gelatine
50 ml room
5 sneetjes gerookte wilde zalm
20 gram kaviaarkruidenolie
1 kruidenslaatje
1 sneetje pompernikkel
nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:
Stoom de bloemkool goed gaar. Cutter de bloemkool fijn met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de gelatine eronder. Bekleed vier licht ingevette soufflépotjes voor de helft met gerookte zalm en vul ze met het bloemkoolmengsel. Laat opstijven in de koelkast. Keer de soufflé potjes om op een bord en schep er een lepel kaviaar bovenop. Werk af met een kruidenslaatje, kruidenolie en een sneetje pompernikkel.
Groeten Christiaan

Gepost op dinsdag, 23 aug 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter