Biefstuk bachten-de-kupe

biefstuk bachten de kuppeBenodigdheden: voor 4 personen
4 biefstukken
50 gram boter
4 sjalotten
4 tomaten
4 eetlepels vloerbloesemazijn
4 dl room
250 gram champignons
enkele takjes peterselie
peper
peper en zout

Bereidingswijze:
De biefstukken bestrooien met wat peper en zout en ze mooi bruin bakken in de boter. Ze op een serveerschotel warm houden.

De sjalotten snipperen en ze, samen met de schoongemaakte en in stukjes gesneden champignons, lichtjes laten kleuren in de pan en de boter, waarin de biefstukken gebraden zijn. Daarna het braadvet afgieten en de vlierbloesemazijn bij de sjalotten en de champignons voegen.
Laten inkoken, er de room bijvoegen en opnieuw laten inkoken.

Als de saus voldoende dik geworden is, er de in stukken gesneden tomaten bijvoegen (moeten opwarmen in de saus) en eventueel nog wat op smaak brengen met peper en zout.

De saus over de biefstukken gieten en bestrooien met gehakte peterselie. Serveren met frietjes.
Groeten Christiaan

Gepost op zaterdag, 31 okt 2009
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter