Belgische brol

Belgische brolBenodigdheden: Voor 4 pers
1 kg gehakt
600 gram paddestoelen
2 eetlepel tomatenpuree
1/2 liter melk
100 gram boter
100 gram bloem
nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:
Snij de paddestoelen in schijfjes, kook deze dan ongeveer 5 minuten in kokend water met een beetje zout, met eventueel het sap van een 1/2 citroen in (dan blijven ze mooi wit) haal van het vuur en geit deze in een zeef. Vorm van het gehakt kleine (soep)balletjes en kook die in wat water gaar. Schuim af, haal de balletjes uit de pan en laat het kookvocht wat inkoken. Maak een witte saus van boter, bloem, het kookvocht en melk en voeg, als de saus dik genoeg is, de tomatenpuree en de (uitgelekte) paddestoelen toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de gehaktballetjes weer bij en serveer met aardappelpuree of aardappelkroketjes.
Groeten Christiaan

Gepost op zondag, 16 jun 2013
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter