Aardappelchips en amencain

Benodigdheden: Voor 4 personen
150 gram rundvlees
3 grote, bloemige aardappelen
1 kleine ui
3 kleine augurken
1 koffielepel kappertjes
1 eetlepel olijfolie
10 basilicumblaadjes
peper en zout. grof zout
2 eetlepels (verse) mayonaise

Mayonaise:
200 ml arachideolie
1 eierdooier
1 koffielepel pikante mosterd
1/2 koffielepel citroensap
zout

Bereidingswijze:
Spoel de ongeschilde aardappelen goed af en snijd in flinterdunne plakjes, Hak het vlees, de ui, de augurken en de kappertjes fijn, Versnipper ook de basilicumblaadjes. Meng de Ingrediënten nu nog niet. Bak de aardappelplakjes krokant in zuivere frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier, Strooi hier wat grof zout over, Meng het rundvlees, de kappertjes, ui, augurk, basilicum, olijfolie, peper en zout, en schik op kleine borden, Serveer de américain met de chips en mayonaise.

Bereiding mayonaise:
Doe de dooier in een ruime kom en voeg de mosterd, het citroensap en het zout toe, Roer het mengsel voorzichtig om en giet er vervolgens beetje bij beetje de olie door,
Groeten Christiaan

Gepost op zondag, 11 dec 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter